Vanliga frågor

Här hittar du svaren på våra vanligaste frågor. Om du inte hittar det du söker, kan du alltid höra av dig till oss

Hur vårdar och rengör jag mina Minimoca skor?
För att öka livslängden och hållbarheten på skorna är det viktigt att behandla dem emellanåt och vädra dem ofta.

Börja alltid med att impregnera dem innan användning och fortsätt därefter med jämna mellanrum att behandla dem med både vax och fett för att lädret inte ska torka och spricka. Vaxet lägger sig på ytan och skyddar mot fukt medan fettet tränger in och håller skinnet mjukt och följsamt. Glöm inte att rengöra skorna innan du behandlar dem.

För att avlägsna smuts och damm räcker det oftast med ljummet vatten och en mockaborste. Enstaka fläckar som är svåra att få bort kan du skrubba försiktigt med en rengöringssten för mocka. Om behov finns kan du prova dig fram med ett mycket milt rengöringsmedel som är särskilt framtaget för mocka.Hur är Minimoca i storleken?
Vi rekommenderar att du köper den storleken som du brukar, men att du för säkerhets skull ändå mäter barnets fot och jämför med vår storlekstabell, innan du handlar.
Det gör du genom att låta barnet ställa sig med en utsträckt fot på ett papper, sen gör du en markering vid hälen och ytterligare en vid stortån. Mät därefter avståndet mellan de två markeringarna med ett måttband.

Ibland kan fötterna skilja sig något åt i storleken, mät därför helst båda två och utgå ifrån den som var längst. Eftersom barnfötter växer hela tiden behöver du även lägga till 1.5-2 centimeter.

Är det dags för ett par nya skor? Hos oss har du möjlighet att returnera dina gamla Minimoca.
Läs gärna mer om vårt projekt ”byt in dina gamla skor”.


Var är mina skor producerade?

Vi har en egen ateljé i Turkiet där alla skor tillverkas för hand.


Vilka betalsätt har ni?
Vi har valt att samarbeta med Klarna för att du själv ska kunna bestämma hur du vill betala. Du kan därigenom välja att betala direkt, lite senare eller att dela upp din betalning.


Hur reklamerar jag en vara?
Om du är missnöjd med ditt köp är du välkommen att höra av dig till oss på info@minimocasweden.com
Kontakta oss så fort som möjligt!

Har paketet synliga skador, som kan ha påverkat produkten, rekommenderar vi att du
gör en reklamation direkt hos postombudet. Be dem då att skicka tillbaka paketet till Minimoca Sweden AB och skriva orsaken till returen på paketet. Kontakta sedan oss på info@minimocasweden.com och berätta vad som har hänt.

För snabbare hantering och bedömning av ditt ärende kan du bifoga några bilder på produkten och emballaget direkt i mailet. Vid en godkänd reklamation står vi för returavgiften, som då inte dras av i samband med återbetalningen.

Hur lång leveranstid är det?

Produkter som finns i vårt lager levereras normalt inom 3-5 vardagar. Beställningsvaror har en leveranstid på ca 2-3 veckor.

Observera att den beräknade leveranstiden är en uppskattning och att tiden kan variera beroende på externa faktorer som Minimoca inte kan kontrollera. Vid högsäsong och kampanjer kan det hända att leveranstiderna påverkas.