Tid, kraft och kärlek ligger bakom varje sko

Vår historia

Idén om Minimoca föddes när vi blev föräldrar och saknade ett bättre urval av bekväma och hållbara skor och tofflor för små barn. Inte långt därefter tog Minimoca form och sedan 2015 görs alla skor för hand i Minimocas egna ateljé i Turkiet. Där tummas det aldrig på bra design eller kvalité eftersom Minimoca ständigt har barnet i fokus.

På sikt är drömmen att ge flera barn i hela världen möjligheten att bära Minimocas skor. Den resan har precis börjat. Välkommen ombord!

Följ vår resa på instagram @minimocasweden

Våra skor

Eftersom Minimoca föddes ur behovet av bekväma, naturliga och hållbara skor till våra egna barn har kraven varit höga redan från början.

För oss är det viktigt med skor av hög kvalitet, som tillverkas med omtanke från den första skissen till den sista detaljen. Vi använder oss därför inte av maskinell tillverkning utan gör varje sko för hand.

Skorna består av ett precist hantverk och noggranna materialval.
Vi använder oss främst av fårskinn och ull, som värmer när det är kallt och svalkar när det är varmt. Detaljerna till skorna görs i antingen läder eller bomull.

Våra skor är med andra ord resultatet av ett genuint och gediget arbete där ingenting har lämnats åt slumpen. Bakom varje sko ligger tid, kraft och kärlek. Och vi hoppas att ni ska älska våra skor, lika mycket som vi har älskat att skapa dem.